Baldur slutade jaga rating – och höjde ELO-talet igen

Med fyra av fem poäng var Baldur Teodor Petersson en av nycklarna till Västerås SK:s seger i Juniorallsvenskan den gångna helgen.

I en intervju med schack.se berättar han om sammanhållningen i Västerås SK, varför han gick till den klubben trots att han bor i Stockholm, och hur han lyckats höja sin rating igen – genom att inte jaga ELO-poäng. Fortsätt läsa »

Västerås SK har fördel inför slutronden i Juniorallsvenskan

LIVE, JUNIORALLSVENSKAN, SISTA RONDEN, KL 13.30
DIV 1: [Rockaden Sthlm–Örgryte] [Uppsala SSS–SS Manhem] [Västerås SK–Lunds ASK]
DIV 2: [Juniorallsvenskan, div 2] LIVE: [Officiell livesida] BILDER: [Lars OA Hedlunds bilder från Juniorallsvenskan]
LOTTNING & RESULTAT JUNIORALLSVENSKAN 2019: [Div 1] [Div 2] [Div 3]

Det blir ett raffinerat möte mellan Västerås och Lund i den allra sista ronden i Juniorallsvenskan. Vinner Västerås är de klara segrare, och Lund åker ur Juniorallsvenskans högsta serie. För Lunds del gäller det alltså att gå för seger för att säkra nytt kontrakt. Fortsätt läsa»

Västerås ensam ledare i Juniorallsvenskan

LIVE, JUNIORALLSVENSKAN, ROND 4, KL 8.30
DIV 1: [Örgryte–Uppsala SSS] [Lunds ASK–Rockaden, Sthlm] [SS Manhem–Västerås SK]
DIV 2: [Juniorallsvenskan, div 2]

LIVE: [Officiell livesida]

Västerås SK är nu ensam ledare i Juniorallsvenskans högsta serie på 5 poäng. Detta efter seger mot Uppsala SSS med 2,5–1,5, medan alla huvudkonkurrenterna Lund, Manhem och Rockaden Stockholm tappade poäng.
I division 2 vann Wasa SK sin tredje raka seger, och Stockholmsklubben ligger nu mycket bra till att ta en av de två uppflyttningsplatserna till högsta serien.
Juniorallsvenskan fortsätter tidigt på söndagsmorgonen klockan 8.30.

LOTTNING & RESULTAT JUNIORALLSVENSKAN 2019: [Div 1] [Div 2] [Div 3]

Helt jämnt i toppen i Juniorallsvenskan

LIVE, JUNIORALLSVENSKAN, ROND 3, KL 15.30
DIV 1: [Lunds ASK–Örgryte] [Västerås SK–Uppsala SSS] [SK Rockaden, Sthlm–SS Manhem]
DIV 2: [Juniorallsvenskan, div 2]

LIVE: [Officiell livesida]

Inför eftermiddagens tredje runda i Juniorallsvenskan leder en kvartett på tre poäng, nämligen Rockaden Stockholm, Västerås SK, Lunds ASK och SS Manhem.
I division 2 ligger just nu Wasa SK och Limhamns SK på uppflyttningsplatser. Även division 2 spelar sin tredje rond på lördagseftermiddagen. Under lördagen har också Juniorallsvenskans division 3 startat. Där deltar hela 15 lag, och de två bästa går upp i division 2.

LOTTNING & RESULTAT JUNIORALLSVENSKAN 2019: [Div 1] [Div 2] [Div 3]

10.00: Tidig seriefinal i Juniorallsvenskan

LIVE, JUNIORALLSVENSKAN, ROND 2, KL 10.00
DIV 1: [Örgryte SK–Västerås SK] [SS Manhem–Lunds ASK] [Uppsala SSS–Rockaden, Stockholm]
DIV 2: [Juniorallsvenskan, div 2]
LIVE: [Officiell livesida]

SS Manhem och Lunds ASK lyckades vinna fredagskvällens premiäromgång i Juniorallsvenskan 2019. Och just de två lagen möts nu på lördagsmorgonen klockan 10.00. Det mötet kan visa sig bli avgörande när seriespelet ska summeras efter femte och sista ronden på söndagskvällen. Fortsätt läsa »

Lottningen till Juniorallsvenskan – livesändning kl 18

LIVE, JUNIORALLSVENSKAN, KL 18.00
DIV 1: [SS Manhem–Örgryte SK] [Rockaden Sthlm–Västerås SK] [Lunds ASK–Uppsala SSS]
DIV 2: [Juniorallsvenskan, div 2]

LIVE: [Officiell livesida]

De två högsta divisionerna i Juniorallsvenskan är lottade och spelprogrammet nås via länkarna nedan. Div III startar inte förrän i morgon, och en preliminär lottning av första ronden kommer att publiceras senare under dagen. Du kan följa juniorallsvenskan live här på schack.se

LOTTNING & RESULTAT JUNIORALLSVENSKAN 2019: [Div 1] [Div 2] [Div 3]

Gustav Törngren: ”Vi siktar på förstaplatsen”

RESULTAT & LOTTNING, JUNIORALLSVENSKAN 2019: [Div 1] [Div 2] [Div 3] MER INFO: [Inbjudan] [Årets nyheter]
LIVE, FREDAG KL 18: [Officiell livesida]

På fredagskvällen klockan 18.00 drar Juniorallsvenskan i schack 2019 igång. Till skillnad mot vanliga allsvenskan som pågår under fem månader rivs den här serien av på en enda helg.

Fem tuffa matcher väntar lagen i Mölnlycke strax utanför Göteborg. En av nykomlingarna i högsta serien är Örgryte SK. Schack.se har intervjuat lagets toppspelare, 15-årige Gustav Törngren, som under ett drygt halvår lyft sin rating med 247 poäng till 2247.

Så här förklarar Gustav Törngren några av anledningarna till ratinghöjningen: Fortsätt läsa »

Inbjudan till Juniorallsvenskan i Mölnlycke

Årets upplaga av Juniorallsvenskan spelas 22-24 november i Mölnlycke utanför Göteborg och nu finns inbjudan till tävlingen här. Nytt för i år är att tävlingen är uppdlead på tre divisioner, där division I och II består av sex lag vardera och spelar långpartier över tre dagar. Div III är öppen för alla lag och spelas lördag-söndag.
Kvalificerade till division I är SK Rockaden Stockholm, Lunds ASK, Västerås SK, Uppsala SSS, SS Manhem och Örgryte SK, och kvalificerade till division II är Limhamns SK, Kristallens SK, Wasa SK, Järfälla SS, Helsingborgs ASK och En Passant.

Guld till SK Rockaden Stockholm i Juniorallsvenskan

[SE LAGBILDERNA] Rockaden som vann division I och Örgryte och Manhem som tog topplatserna i division II. 

Under söndagsmorgonen spelades finalen mellan Rockaden och Lund, som slutade 2-2. Resultatet var säkert en besvikelse för Lund trots att Rockaden var favoriter på papperet. För Rockadens del var det återigen Hampus Sörensen som fick till det och vann ett bättre men svårvunnet slutspel mot Jacob Jönsson för att fixa 2-2-resultatet. Det innebar att Lund var tvungna att slå Västerås med stora siffror i sista ronden samtidigt som Rockaden tog sig an Limhamns SK som spelade för att undvika nedflyttning. Fortsätt läsa »