Schackfyranmästaren

LIVE: [Schackfyranmästaren 3 juli 2021]
För resultat i Schackfyranmästarens riksfinal klicka här.

Schackfyranmästaren är en individuell tävling för spelare som har deltagit i Schackfyran Online under säsongen. Lokala schackfyranmästartävlingar kan komma att arrangeras under våren och från dessa kan man kvalificera sig till riksfinalen, som spelas under Schack-SM på sommaren. Läs mer om SM i Helsingborg.

I och med rådande pandemi ser Schackfyranmästaren olika ut i olika distrikt. Tag kontakt med ditt distrikt för att se hur förutsättningarna ser ut för er här. I de fall ingen kvaltävling genomförs i ert distrikt kan ni anmäla er direkt till SSF, se mer info nedan. Alla deltagare i Schackfyranmästaren ska ha deltagit i Schackfyran Online. Schackfyranmästarens riksfinal spelas i år online.

Bestämmelser för lokal schackfyranmästartävling

  1. Lokal Schackfyranmästartävling arrangeras av distriktsförbund
  2. Ett distrikt kan anordna flera lokala kvaltävlingar
  3. Bestämmelser för kvalificering till lokal tävling upprättas av respektive distriktsförbund, men deltagarna ska ha varit med i Schackfyran.
  4. Arrangören delar ut inbjudan till de som kvalificerar sig till Schackfyranmästarens riksfinal som tillhandahålls av SSF.
  5. Observera att resultat i Schackfyran Online inte är kvalificerande för riksfinalen i Schackfyranmästaren.

Bestämmelser för Schackfyranmästarens riksfinal

  1. Deltagare i Schackfyranmästarens riksfinalen ska ha deltagit i Schackfyran Online och kvalificerat sig genom en särskild kvaltävling eller ifall ingen lokal kvaltävling anordnas anmäla sig direkt till SSF. Kvaltävlingen spelas med poängsystemet 3,2,1. Distrikten bestämmer själva kvalgränsen, men vanligaste är att kvalgränsen är ca 75% och varierar något beroende på antal ronder (*).
  2. Anmälan till riksfinal genom Sveriges Schackförbunds kansli: schackfyran@schack.se.
  3. Spelformen är åtta ronder med schweizerlottning. Betänketiden är 10 min/spelare. Schackklocka används.
  4. Startavgiften 250 kronor inbetalas på Sveriges Schackförbunds pg 6522-7 senast 2/6 2021 till Schack-SM 2021. Därefter är avgiften 400 kr. I år tar vi inte ut en kostnad för Schackfyranmästarens riksfinal, eftersom den spelas online.
*RonderMaxKvalgräns%
8241875,0
7211571,4
6181372,2
5151173,3
412975,0