Skoltävlingar

Sveriges Schackförbunds skoltävlingar är ett bra sätt att gå vidare för barn som har spelat Schackfyran eller är med i en skolschackklubb och vill spela mer schack och som vill tävla!

Följande tävlingar arrangeras:

Yes2Chess – är schacktävlingen som spelas online för lågstadiet-, femman och sexan eller högstadiet, där förast pris för lågstadiet är ett skolbesök av Christer Fuglesang. Första pris för 5an, 6an och högstadiet är 20.000 kr!

Schack56an är en schacktävling med precis samma koncept som Schackfyran. Det är lika mycket en tävling som det är ett socialt projekt. 

Skol-SM är öppet för alla barn som går i svenska skolor och är medlemmar i en svensk schackklubb (exempelvis en skolschackklubb). Tävlingen spelas i mitten av oktober varje år.

Skol-SM för flickor (eller Flick-SM) riktar sig enbart till flickor och spelas i januari varje år. Vanliga Skol-SM är dock öppet både för pojkar och flickor.

Skollags-SM är en tävling för skollag. I varje lag ingår fyra spelare från skolan och en skola kan ställa upp med hur många lag som helst. Till Skollags-SM kvalificerar man sig genom att spela Skollags-DM på regional nivå.