Serier

Det allsvenska seriesystemet består av fem divisioner: Elitserien, Superettan samt division I, II och III.
Alla serier inleds på hösten och avslutas i mars. I många distrikt anordnas regionala distriktsserier där de bästa lagen kvalificerar sig för division III.

På grund av Coronapandemin är starten av den allsvenska säsongen 2020/21 uppskjuten. Tävlings- och regelkommittén gick den 3 september ut med följande besked:

  • Starten av Allsvenskan 2020/21 skjuts upp och serien kommer att spelas tidigast med start januari 2021. Nytt besked om säsongen kommer att ges senast den 30 november. De datum som har satts för seriespelet under våren gäller fortfarande och kan komma att kompletteras med ytterligare dagar senare under våren.
  • De lag som vill avvakta utvecklingen under hösten innan de bestämmer sig för om de vill delta eller ej kommer att kvarstå i den preliminära lottningen och behåller möjligheten att få tillbaka startavgiften.
  • Lag som väljer att avstå från deltagande i Allsvenskan 2020/21 kommer att behålla sin plats i seriesystemet till säsongen 2021/22.

Observera att utländska spelare på grund av detta beslut inte behöver registreras före 1 oktober. Information om när de behöver vara registrerade kommer i samband med det nya beslutet om Allsvenskan 2020/21.