Korrespondensschack

Korrespondensschack spelas numera i helt övervägande omfattning på nätet via en speciell korrschackserver, vilket bl.a. medför fördelar i form av snabb dragförmedling och i det närmaste kostnadsfritt spel. Allt som behövs i tekniskt hänseende är en epostadress och tillgång till Internet. Traditionellt korrschack, d.v.s. dragförmedling via post för dem som föredrar långsammare speltempo, kanske i kombination med en personlig korrespondens, förekommer fortfarande men i allt mindre omfattning.

Inhemskt korrschack sker i regi av SSKK och omfattar klassturneringar, SM-tävlingar och vänskapslandskamper mot andra länder. På SSKK:s hemsida finns detaljerad information under Turneringsutbud.

Internationellt spel arrangeras fortlöpande av det internationella korrschackförbundet ICCF på alla nivåer från nybörjare till VM-finaler, till största delen i individuella tävlingar men även lagmästerskap. För närmare information se www.iccf.com.

För såväl internationellt som inhemskt spel krävs medlemskap i SSKK och därmed automatiskt även i ICCF. Årsavgiften är blygsamma 100 Kr (juniorer 50 Kr). En mindre startavgift tillkommer för varje tävling.