Chess Tales

Schack för skolelever är ett specialnummer av Chess Tales som Sveriges Schackförbund reviderat och översatt för att bli ett komplement till det breda utbildningsmaterialet vi har för Schack i skolan.

Tidskriften är en konkret arbetsbok som lämpar sig för låg- och mellanstadiet. I Chess Tales ger sig tecknade schackpjäser ut på äventyr för att lära sig reglerna och de viktiga delarna av ett schackparti, från öppning till slutspel. Det är en arbetsbok fylld med övningar som är anpassade för att lärare och klubbtränare ska kunna ge barnen uppgifter helt utan förkunskaper!

Till Schack för skolever följer även ett schackkörkort, ett lösningshäfte samt en mängd klistermärken som ska klistras in i tidskriften. Det är ett enkelt, kul och informativt sätt att fortsätta sig att lära sig schack!

Schackkörkort

Den första delen kommer att gå ut till alla som kvalificerar sig till fjärdeklassarnas online-final i vår. De kommer också finnas med i de startpaket vi skickar ut under hösten 2021.

Vi har även reviderat en uppföljare, som är på engelska. Den är lite mer avancerad men fortfarande för nybörjare. Det är ett sätt att både träna engelska och schack på samma gång!

Vill ni beställa Schack för skolelever eller den mer avancerade varianten på engelska? Gå till vår butik och beställ!

Om du vill ha en förhandsvisning av tidskrifterna tryck på följande länkar:
Schack för skolelever
Chess Tales special edition with schack i skolan