Damträning Online

Välkommen till Sveriges Schackförbunds kvinnliga schacknätverk!

Anmälan till det kvinnliga schacknätverket med damträning online och tävlingar på lichess sker genom att skicka ett mail med namn, ålder, adress samt gärna telefonnummer till damschack@schack.se

Alla är välkomna, oavsett ålder och spelstyrka. Det viktigaste av allt är att du är nyfiken på schack. Här finner du andra kvinnor som är schackintresserade och gärna vill lyfta varandra. Vi umgås, lär oss schack, spelar turneringar och peppar varandra i positiv anda!

Damträffarna leds av Pia Cramling och Ofelia Thörnqvist på onlineplattformen Zoom. 

Damträningen sker på tre olika nivåer:

  • Rena nybörjare- du som endast vet hur pjäserna går.
  • Medelnivå – för dig som kan grunderna och upp till 1500 i rating
  • Avancerad nivå – för dig med över 1500 i rating (men alla är välkomna!)

Avancerad nivå

Stormästare i Schack

Pia Cramling

Pia Cramling är internationell stormästare i schack och Sveriges bästa kvinnliga spelare. Hon har legat på första plats på FIDE världsranking för damer under 1984, och fram till 2007 behöll Pia en topp 3-placering, dessutom har Pia varit med i damlandslaget och landslaget i öppen klass där hon har representerat Sverige i Schack-OS och i Lag-EM. 

Nybörjare och medelnivå

Ansvarig för damschack på Sveriges Schackförbund

Ofelia Thörnqvist

Ofelia Thörnqvist är anställd på Sveriges Schackförbund sedan 2014 och är också en aktiv klubbspelare och ordförande i Linköpings Allmänna Schacksällskap. Ofelia började spela schack som 5-åring, inspirerad av äldre systrar, och åkte sedan land och rike runt och tävlade under barndomsåren fram tills 17 års ålder, då schacket lades på hyllan. Liksom så många andra upptäckte hon att schacket inte gick att leva utan i längden, och gjorde comeback 2012.