Om schackfyran

Polina Otto och Albin Ringstad pratar om Schackfyran

Vad är Schackfyran?
Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare.

Hur går det till?
Schackfyran inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser runt om i landet.
Vi lär ut grunderna i schack och berättar om Schackfyran-tävlingen. Alla klasser som besöks får fem kompletta schackspel – oavsett om man väljer att vara med i tävlingen eller inte.

Hur anmäler man sig för ett besök?
Uppgifter om kontaktpersoner i respektive distrikt finns här, men det går också bra att anmäla sig direkt till Sveriges Schackförbund som då förmedlar kontakten.

När spelas tävlingen?
I år Schackfyran att spelas online. På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att flytta över tävlingen till nätet. Det gäller både distriktstävlingar och riksfinal. Riksfinalen kommer att spelas torsdagen den 3 juni medan distriktstävlingarna spelas under våren. I och med att spelet i år blir online är det också lite andra regler än vanligt. För mer info om Schackfyran 2021 klicka här .

Undrar du något?
Kontakta oss gärna på kansliet@schack.se eller telefon 011-107420.