Politiken Cup rond 9: Normchans för Krantz

Publicerad 29 juli, 2014 av André Nilsson

Ingen tycks rå på Bu Xiangzhi i årets upplaga av Politiken Cup. I partiet mot Gawain Jones tycktes den senare stå bättre i mittspelet sedan Bu fått en löpare instängd, men med taktiska medel höll kinesen ställningen i balans och avvecklade till ett fördelaktigt slutspel där hans fina teknik fällde avgörandet. Därmed står Bu på 8½ av 9 och har en hel poäng ner till Matlakov och Negi som delar andraplatsen.

Tiger Hillarp Persson finns efter gårdagens vinst med i gruppen som jagar där bakom på 7 poäng och vid en vinst i den avslutande ronden i dag blir det en fin placering för Tiger. Det blir dock tufft motststånd i form av Jones.

På 6½ poäng finner vi Jonny Hector och Daniel Semcesen, som båda vann i går, liksom Christopher Krantz som gör en stark turnering och faktiskt kan ta en IM-inteckning om han vinner i sista ronden. På andra sidan brädet sitter dock svenske mästaren …

Turneringshemsidan | Chess-results