Regler Schackfyran 2020/21

(Reglerna i PDF-format)

Schackfyran

Schackfyran är en klasstävling för årskurs 4 där alla elever i klassen ingår i laget. Ju fler som är med och spelar desto mer poäng får klassen. Tävlingen avgörs i två eller flera steg. Kvaltävling till riksfinalen spelas distriktsvis och ska vara avgjorda före 9 maj för att deltagande lag ska vara kvalificerat till riksfinalen som avgörs på torsdag 3 juni 2021, 10:00-11:30.

Schackfyran online kommer att spelas på spelplattformen Lichess, både distrikts- och riksfinaler. Observera att resultatet som Lichess presenterar inte är det slutgiltiga resultatet. Slutgiltigt resultat kommer att publiceras på Schackfyran Online inom 24 timmar efter färdigspelad turnering.

Kvalificering till riksfinalen

Varje distrikt har rätt att skicka minst ett lag till riksfinalerna. Om endast ett lag från ett distrikt har anmält sig till Schackfyran så är det laget direktkvalificerat till riksfinalerna. Om flera lag från ett distrikt anmält sig så måste distriktet arrangera en kvalificeringstävling för att få delta med lag i riksfinalerna. De lag som placerar på den övre hälften av deltagande lag i distriktsfinalen kvalificerar sig till riksfinalen. Distrikt med få klasser som deltar kan få spela tillsammans med andra distrikt, men minst hälften av lagen från varje distrikt går då vidare till riksfinalen.