Bacrot vann i London – Blomqvist på 25:e plats

Publicerad 17 december, 2016 av Sverrir Thór

Det blev förluster för både Erik Blomqvist och Jonny Hector i sista ronden av den öppna turneringen i London Chess Festival. Blomqvist mötte den starke israelen Iliya Smirin medan Hector fick ta sig an Benjamin Bok från Nederländerna som faktiskt vann turneringen ifjol. Det blev den enda förlusten i turneringen för Blomqvist som spelade med stor säkerhet igenom hela turneringen och den tredje för Hector som sin vana trogen satsade hårt i alla partier. Båda fick 6 poäng på de nio ronderna och för Blomqvists del räckte det till 25:e plats medan Hector slutade på 31:a plats.

Vinnare med 7½ poäng blev Etienne Bacrot från Frankrike och tvåa kom hans landsman, Sebastien Maze, med lika många poäng. Segern mot Blomqvist räckte sedan Smirin till en tredjeplats.

För de övriga svenskarnas del blev det vinster i sista ronden för Tom Rydström, Peter Korning och Toni Johansson, som alla mötte lägre rankade spelare, medan Daniel Johnson ännu en gång mötte högre rankad spelare och förlorade. Genom hela turneringen mötte han starkare motstånd men tog trots det 3½ poäng vilket är imponerande.

Rydström tog 5½ poäng vilket räckte till 64:e plats, Korning fick 4½ vilket gav honom en 122:a plats, Johansson fick 4 poäng och 150:e plats och Johnson slutade på 187:e plats.

Turneringshemsidan