Dags att släppa in schack i klassrummen

Publicerad 9 november, 2013 av Kent Vänman

svt loggaNär flera svenska studier visar att koncentrationssvårigheter är det dominerande problemet i skolan är det hög tid att agera. När barnen tillbringar långa dagar framför tvådimensionella skärmar där det hela tiden händer saker som ska ge snabba kickar, men där inget händer i barnens egna tankeverksamhet, blir situationen än mer alarmerande. Därför föreslår vi nu schack i skolundervisningen. Inget händer på ytan, allt sker i tankens värld. Bättre sätt att träna koncentrationsförmågan finns inte…“. Så inleder Carl Fredrik Johansson, Jesper Hall och Lars Holmstrand en artikel publicerad på SVT Debatt i morse. Uppenbarligen är frågan engagerande och redan efter några timmar hade det inkommit mer än 60 kommentarer. Läs här.