Träning pågår inför Schackfyrans riksfinal

Publicerad 12 maj, 2013 av Kent Vänman

katrineholmskuriren2013s4logostorJust nu tränar mer än 100 svenska skolklasser stenhårt inför den stora riksfinalen av Schackfyran. Liksom föregående år avgörs tävlingen i Västerås ABB-arena. Speldatum är den 1 juni.
-Vi är väl förberedda på att ta emot 2400 spelare och lika många medföljande, säger Mats Sjödin som är lokalt ansvarig hos arrangerande Västerås SK.
-Vi lärde oss mycket under premiäråret och har gjort några justeringar som vi hoppas ska leda till ett ännu bättre arrangemang, tillägger han.

För första gången har ett lag från Katrineholm lyckats kvalificera sig till riksfinalen. Det är en 3-4:a från byskolan i Björkvik som varit så framgångsrika och väckt så stor uppmärksamhet att de fått största utrymmet på förstasidan av Katrineholmskuriren (bilden).

Artikel i Katrineholmskuriren
123 kvalificerade lag till riksfinalen