Rosenborgsskolan vann Södertäljemästerskapet

Publicerad 31 maj, 2013 av Kent Vänman

För tredje året i rad anordnades i går Södertäljemästerskapen i Skolschack. En lagtävling för Södertäljes alla grundskolor. Tävlingledaren Johannes Haddad berättar glatt att tävlingen vuxit för varje år som gått. Det nya deltagarrekordet är 40 deltagande elever från fyra skolor. Rosenborgskolan vann för tredje året i rad och skolans förstalag imponerade stort genom att vinna alla sina 20 partier under turneringen. På andra plats kom skolans andralag och trea blev Södertälje Friskolas förstalag. Övriga deltagande skolor var Lina Grundskola och Wasaskolan. Alla deltagare i turneringen fick fina priser bestående av schackspel, schackböcker och häften med taktiska schackproblem. (Bilden: Det segrande laget bestående av Matti Hyttem, Yousuf Naggar, Wissam Ato och Abdullah Naggar. Bakom står tävlingsledaren Johannes Haddad)