Schackfyranmästaren

Publicerad 26 april, 2013 av Kent Vänman

Schackfyranmästaren har under de senaste åren seglat upp som den naturliga fortsättningen på Schackfyran. Till tävlingen inbjuds de mest lyckosamma barnen från Schackfyran. Schackfyranmästaren är en individuell tävling och är i sin tur kvalificerande för spel i en riksfinal som avgörs i samband med SM i Örebro lördag den 13 juli. Kvalgränsen till riksfinalen är 75% vid användande av poängsystemet 3,2,1.

Distrikten kan arrangera flera kvalificeringstävlingar om det är lämpligt. Det gör exempelvis Småland som bjuder in till tävlingar i både Jönköpings och Kalmar län. Extra festligt blir det säkerligen i Västerås och Linköping där tävlingarna avgörs på slotten under överinseende av landshövdingen. Så pompösa måste givetvis inte tävlingarna vara. Många av barnen vill gärna pröva sina schackliga vingar och en helt vanlig klubblokal fungerar alldeles utmärkt. (Bilden är tagen vid fjolårets tävling i Västerås slott föreställande medaljörerna och landshövdingen Ingemar Skogö)

Om schackfyranmästaren
Kvalificerade till Schackfyranmästarens riksfinal