Favoriterna och Malmö tar ledningen i Elitserien

Publicerad 15 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Ulf Andersson har tagit 1½ poäng på två ronder för Malmö AS. Foto: Lars OA Hedlund
Ulf Andersson har tagit 1½ poäng på två ronder för Malmö AS. Foto: Lars OA Hedlund
Rockaden Stockholm, Team Viking och Lund. I vanlig ordning är dessa klubbar favorittippade i Elitserien och efter två spelade ronder i sammandraget i Kosta har de tagit ledningen i turneringen tillsammans med Malmö AS, som satsar hårt och måste anses vara en stark outsider. I andra ronden vann Team Viking över Limhamn, som också är en outsider med sin täta trupp. 5-3 blev resultatet till Team Vikings favör och i matchen mellan Lund och Rockaden Umeå blev slutsiffrorna de samma, till Lunds favör. Rockaden Stockholm var dock snäppet värre och vann över Kungstornet med 5½-2½ vilket innebär att Rockaden leder serien, en halv partipoäng före sina värsta konkurrenter. På fjärde plats kommer sedan Malmö AS som slog Farsta med 4½-3½ och har en partipoäng mindre än Rockaden.

I rond tre som spelas på söndagen möts bland annat Malmö och Team Viking i en högintressant match.

Superettan har också ett sammandrag i Kosta och där har Upsala ASS och Schack 08, Norrköping, tagit ledningen efter segrar över Växjö och Horndal/Hedemora-alliansen. Upsala har dock en partipoäng mer än Norrköping och besitter därmed första platsen.

Allsvenska resultatsystemet
Bilder av Lars OA Hedlund