Schackfyranmästaren

Publicerad 4 mars, 2014 av Kent Vänman

Schack4anmästarenSchackfyranmästaren är den individuella uppföljningstävlingen till Schackfyran. Tävlingen fungerar så att distrikten bjuder in till lokala kvaltävlingar för barn som deltagit i Schackfyran. De som tar minst 75% (enligt poängsystemet 3,2,1 med avrundning nedåt, dvs om det krävs 11,25 poäng för 75% räcker det med 11 poäng) i en lokal schackfyranmästartävling  får delta i riksfinalen, som spelas vid SM i Borlänge. (Bilden visar medaljörerna från Schackfyranmästarens riksfinal i Örebro 2013.)

schackfyranm1307
Bestämmelser för riksfinalen:

  1. Deltagare i riksfinalen ska ha deltagit i Schackfyran, kvalificerat sig genom en kvaltävling och vara medlem i en schackklubb ansluten till Sveriges Schackförbund.
  2. Spelformen är åtta ronder Schweizer med betänketiden 10 min/spelare.
  3. Anmälan till riksfinalen och erläggande av startavgift 100 kronor ska göras senast sista anmälningsdatum till Schack-SM 2014 till Sveriges Schackförbunds kansli, 011-107420 eller kansliet@schack.se, pg 6522-7.