NRK vann dragkamp om VM-sändningar

Publicerad 9 november, 2013 av Kent Vänman

Intresset i Norge är på topp inför VM-matchen mellan Vishy Anand och Magnus Carlsen. Alla tidningar med självaktning kommer att ha någon form av bevakning. På TV-sidan är det också väl försett. Enligt dn.no har NRK (det norska public service bolaget) och Verdens Gang TV kämpat om sändningsrättigheterna till matchen. Dragkampen om exklusivitet vanns av NRK och enligt samma källa hamnade prislappen på 1,5 miljoner NOK för de 100 sändningstimmar det handlar om. Det första partiet spelas i dag med start kl 10.30. NRK1 visar hela partierna och följer sedan upp med ett halvtimmes sammandrag på kvällen. I studion blir det TV-sportens Line Andersen som kommer att vara programledare med Torstein Bae som expertkommentator. Spännande gäster förväntas också dyka upp i sändningarna.