SS Manhems schackvecka

Publicerad 11 juni, 2013 av Kent Vänman

Den 9-16 augusti så är det åter dags för SS Manhems traditionella schackvecka i Göteborg. Huvudnumren i årets schackvecka kommer att vara två titelturneringar, en GM-turnering och en IM-turnering. Båda turneringarna kommer att spelas som Bergerturneringar med 10 spelare under tiden 10-16 augusti. Till IM-turneringen söker man fortfarande spelare. Den intresserade kontaktar turneringsledaren Håkan Warston, för mer information.

Under Schackveckan kommer också Manhems traditionella breddtävling Ebbe Cup, nr 28 i ordningen, att arrangeras. Tävlingen går av stapeln under helgen den 9-11 augusti.

Det kommer även att anordnas en veteranturnering till minne av en av SS Manhems stora förgrundsgestalter Arne Berggren. Arne Berggrens Minnesturnering går av stapeln under tiden 12-16 augusti.

Sist, men inte minst, på kvällen den 12 augusti, får den blixtsugne sin chans. Med start kl. 18.30 så anordnas en blixttävling. Blixttävlingen är förövrigt en del av Sommarschacket som går av stapeln på Göteborgs Schackcentrum varje måndag kl. 18.30 under sommarmånaderna.

Mer information om Manhems Schackvecka finns här.