Lena skola främst i Schackfyran

Publicerad 2 juni, 2018 av Kent Vänman

Det blev Lena skola från Vårgårda i Västergötland som tog hem årets segerpokal i Schackfyrans riksfinal. Laget tog tidigt ledningen i tävlingen och behöll den alla de fem ronderna. Segermarginalen blev till slut så stor som 43 poäng före uppstickaren Röbäcksskolan från Umeå. Vårgårda har länge varit känt för de fyra fantastiska cykelbröderna Fåglum Pettersson. På Murartorget har man också rest en vacker staty för att hylla cyklisterna. Om något liknande kommer att hända barnen från Lena skola återstår att se, men hyllade kommer de säkerligen att bli efter sin strålande seger i Schackfyrans riksfinal. Vårgårda har under alla omständigheter placerat sig på den svenska schackkartan. Resultat

Segrande Lena skola med det kungliga vandringspriset i sin ägo
Segrande Lena skola med det kungliga vandringspriset i sin ägo (foto: Lars OA Hedlund)