Wijk aan Zee B: Kort remi för Grandelius

Publicerad 15 januari, 2017 av Sverrir Thór

Även om störst fokus så klart ligger på A-gruppen så är Tata Steel Chess betydligt mer än bara superturneringen. B-gruppen är också den en högintressant schackturnering där många av världens mest lovande spelare och ärrade veteraner gör upp om platser i nästa års A-grupp och dessutom spelas som en del av festivalen så klart breddturneringar också.

I årets upplaga av Tata är svenskt deltagande i B-gruppen, genom Sverigeettan Nils Grandelius som liksom framgått på schack.se är fjärderankad. I den första ronden fick han ta sig an den rutinerade och omtyckte engelsmannen Gawain Jones och det blev en kort remi. Ingemar Falk intervjuade Grandelius kort efter partiet:

Premiärronden mot en av ratingfavoriterna Gawain Jones slutade i snabb remi. Intrycket var att vit fick ge med sig och ge dig remischackar. Kände du själv att du hade bra kontroll?

– Ja, det var ett ganska säkert parti. Han hade några möjligheter att fortsätta spelet tidigare, och jag hade kanske något sätt att spela vidare, men generellt är det mer riskabelt för svart än vit där, så remi är nog fint.

Turneringshemsidan