Skara tar ledningen i div 1 västra

Publicerad 15 januari, 2017 av Sverrir Thór

IM Carlos Suarex Garcia spelade på andra bordet för Wasa SK. Foto: Lars OA Hedlund.
IM Carlos Suarex Garcia spelade på andra bordet för Wasa SK. Foto: Lars OA Hedlund.

Wasa SK, Örebro SS, Skara SS och Helsinborgs SA. Så heter ledarna av de fyra grupperna i allsvenska seriens division 1 efter den fjärde ronden som spelades i helgen. I division 1 norra tog Wasa ledningen i gruppen efter en klar seger mot Kungstornet II, 6½-1½ i en tidig seriefinal. Samtidigt passade SS Luleå på att ta sig upp till andra plats, med bättre partipoäng än Kungstornet II, genom att besegra SödraSASS med 5½-2½. I division 1 östra vann Örebro en klar seger över Stockholms SS II, 6-2 samtidigt som Kristallen, som innan ronden delade ledningen med Örebro, förlorade mot Västerås SK II med 5½-2½. Därmed har Örebro en två poängs ledning på Kristallen och ytterligare en poäng bakom, på tredje plats, ligger just Västerås II.

I västgruppen vann Skara en övertygande bortaseger, 2-6, mot Jönköping i vad också var lite av en tidig seriefinal. Skara har, liksom Wasa och Örebro, full poäng i toppen och Jönköping har 6 poäng på andra plats, en poäng före SK Kamraterna II. I division 1 södra är det sedan Helsingborg SA som går mot gruppseger efter en utklassning av LASK II, 7-1. Helsingborg leder gruppen med full pott, tre poäng före Limhamn II, Harplinge-Halmstad och Åstorp.

Allsvenska resultatsystemet