Svenskarna går bra i London

Publicerad 12 december, 2016 av Sverrir Thór

Erik Blomqvist och Jonny Hector. Foto: Lars OA Hedlund.
Erik Blomqvist och Jonny Hector. Foto: Lars OA Hedlund.

De svenska stormästarna som spelar i den öppna turneringen i London Chess Festival har fått en bra start. Efter fyra spelade ronder, varav en dubbelrond på söndagen, har Erik Blomqvist släppt en remi och ligger därmed på en delad fjärdeplats, en halvpoäng efter ledande trion Aravindh, Shabalov och schweizaren Sebastian Bogner som i fjärde ronden vann över den andra svenska stormästaren, Jonny Hector. Hector hade i tredje ronden tagit en mycket bra skalp i form av indiern Abhijeet Gupta (2634).

De övriga svenskarna har haft resultat i enlighet med det som var att vänta, förutom då kanske Toni Johansson som i fjärde ronden vann något oväntat mot en högre rankad engelsman. FM Tom Rydström har hamnat i Schweizer-hissen och mött två lågrankade samt två stormästare och tagit 2 poäng och Peter Korning gjorde en stark remi mot FM Peter Sowray i rond tre men förlorade i rond fyra. Han har tagit 1½ poäng.

Turneringshemsidan