Svenskarna fortsatt med i toppstriden i London

Publicerad 15 december, 2016 av Sverrir Thór

GM Erik Blomqvist fortsätter att imponera i London Chess Festivals öppna turnering. I sjunde ronden som spelades igår mötte han starke indiern Abhijeet Gupta som bland andra framgångar i sin karriär har segern i Reykjavík Open tidigare i år. Blomqvist tog initiativet i partiet och såg ut att gå mot säker seger med en merbonde och löparparet i slutspelet men indiern försvarade sig bra och kunde till slut bärga hem en remi.
Även GM Jonny Hector fortsätter att spela bra och i sjunde ronden vann han en relativt enkel seger över FM Max Gedaljovic från Kanada. FM Tom Rydström spelade remi mot en lägre rankad engelsman och unge Daniel Johnson fortsätter att göra bra resultat mot högre rankade spelare. En vinst i sjunde ronden gör att Johnson liksom Rydström och Peter Korning som även han vann sitt parti har tagit 3,5 poäng. Toni Johansson förlorade och ligger sämst till av svenskarna med 2 poäng.
I toppstriden har Erik Blomqvist tagit 5,5 poäng och befinner sig på delad fjärdeplats, en poäng bakom unge indiern Aravindh som alltjämt är i ensam ledning. Ytterligare en halva bakom, på delad 15:e plats är sedan Jonny Hector.