OS i Baku: Dyster dag för svenskarna

Publicerad 6 september, 2016 av Sverrir Thór

Från matchen Sverige-Rumänien i öppna klassen. Foto: OS-hemsidan/Paul Truong.
Från matchen Sverige-Rumänien i öppna klassen. Foto: OS-hemsidan/Paul Truong.

Det blev en dyster dag ur svenskt vidkommande i schack-OS i Baku. I öppna klassen förlorade Sverige med minsta möjliga marginal mot Rumänien och i damklassen blev utfallet det samma mot ett starkt Ungern. 1½-2½ i båda matcherna alltså. I öppna klassen spelade Nils Grandelius, Erik Blomqvist och Jonathan Westerberg remi medan Tiger Hillarp fick erkänna sig besegrad av 15-åriga underbarnet Bogdan-Daniel Deac och i damklassen spelade Pia Cramling remi, Inna Agrest vann och Jessica Bengtsson samt Anna Cramling förlorade.

I toppstriden är Nederländerna lite oväntat i ledning i öppna klassen tillsammans med Ukraina och Indien, de tre lagen är alla obesegrade. I damklassen leder Ryssland och Ukraina som båda är obesegrade.

Imorgon är turneringens enda spellediga dag och svenskarna får chansen att sprida tankarna lite och komma igen på torsdag då man möter Egypten i öppna klassen och i damklassen står Spanien för motståndet. Spelet drar igång klockan 13.

OS-hemsidan