Snabbschacks-SM för knattar och miniorer

Lund-bröderna Ludvig och Oscar Morell. Ludvig blev fyra i miniorklassen medan Oscar vann knatteklassen. Till höger Hugo Wernberg, segrare, i miniorklassen. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Inbjudan] [Webbanmälan]

Snabbschacks-SM för knattar och miniorer spelas lördagen den 21 mars på Hägerstensåsens medborgarhus i Stockholm. Som vanligt är tävlingen uppdelad i två åldersklasser som spelar åtta snabbschacksronder.

Örebro livesänder barnens snabbschacks-SM

[LIVE] Snabbschacks-SM för miniorer & knattar.

Örebro SS som tillsammans med Sveriges Schackförbund arrangerar snabbschacks-SM för knattar och miniorer kommer att livesända partier från mästerskapet under lördagen. På den här länken hittar du livesändningarna som startar klockan 10.00.
Resultat från tävlingen kan följas här.

Örebro SS meddelar också att det blir livesändningar på söndagen. Då från Örebro GP för skolbarn. Här är den livelänken.

Nästan 100 barn anmälda till snabbschacks-SM

LÄS MER: [Gör webbanmälan] [Anmälda spelare] [Inbjudan]

Snabbschacks-SM för knattar och minorer (barn födda 2006 och senare) avgörs i Örebro på lördag. 93 spelare har anmält sig, och bland dem finns många som redan visat framfötterna i ungdomsturneringar runtom i landet.

Bland pojkarna bland annat Adrian Söderström, Fagervik (rating 2148), och bland flickorna Linnea Johansson-Öhman, Järfälla (1562).

SM:et avgörs i åtta ronder med start klockan 10.00 på lördagen.

Snabb-SM för knattar och miniorer närmar sig

Den 10 mars spelas Snabbschacks-SM för knattar och miniorer på Hägerstensåsens Medborgarhus i Stockholm. Det är andra året som tävlingen ersätter Talangjaktsfinalen i SSF:s tävlingsutbud och den spelas enligt samma upplägg, med skillnaden att det inte krävs någon kvalificering för att delta. Observera att anmälningsavgiften höjs efter den 26 februari. För inbjudan och webbanmälan se tävlingens hemsida.

Snabbschacks-SM för knattar och miniorer 10 mars

Den 10 mars spelas Snabbschacks-SM för knattar och miniorer på Hägerstensåsens Medborgarhus i Stockholm, och inbjudan till tävlingen finns här. Det är andra året som tävlingen ersätter Talangjaktsfinalen i SSF:s tävlingsutbud och den spelas enligt samma upplägg, med skillnaden att det inte krävs någon kvalificering för att delta.
Det går redan nu bra att göra webbanmälan till tävlingen, och de anmälda spelarna kommer att kunna ses här.

Snabbschacksmästare från Örgryte och Fagervik

109 spelare deltog i Snabbschacks-SM för knattar och miniorer, som spelades i Lund idag. I miniorklassen vann Örgrytes Gustav Törngren alla åtta partier och blev svensk mästare, följd av Arvin Rasti från SS Manhem och Victor Muntean från SSK Hammarö. I knatteklassen segrade Adrian Söderström från Fagerviks SK. Tvåa kom Ludvig Morell, Lunds ASK och trea Johannes Martin, Växjö SK.
Resultat

Idag spelas Snabbschacks-SM för knattar och miniorer

Idag avgörs Snabbschacks-SM för knattar och miniorer i Katedralskolan i Lund. Tävlingen har ersatt Talangjaktsfinalen i SSF:s tävlingsutbud och spelas enligt samma upplägg, åtta ronder i två tävlingsklasser. 120 spelare är anmälda till tävlingen, varav merparten i miniorklassen, för spelare födda 2004-2006.
Spelet startar 10.00 och resultaten uppdateras löpande under dagen på resultatsidan. Dessutom blir det livesändning som kan följas hos arrangerande LASK.