Ulf Andersson inte sugen

Publicerad 16 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-UlfSMloggaUlf Andersson har inte deltagit i Schack-SM sedan han vann 1969 i Sundsvall, men han kommer ofta på besök för att träffa gamla bekanta. Efter att ha kommit hem från en turnering i Spanien åkte han direkt vidare till Borlänge, ett par timmars resa från hemmet i Arboga.
Blir du inte sugen på att vara med?
– Nej, jag är trött efter Benasque – orkade bara spela sex partier där.
   Ulf noterade tre vinster och tre remier, ett resultat som han inte tycker är något speciellt. SM-gruppen har han bara hunnit följa som hastigast.
– Jag har sett at det är mycket oreda! Upp och ner, det är spännande. Men det är svårt att gissa vem som kommer att vinna.
   Något besök i kommentatorsrummet blir det inte. Han är inte här för att arbeta.

I de andra elitgrupperna har ett toppskikt hunnit utkristalleras. I Mästar-Elit leder Carl Cederstam Bark och Linus Johansson på 4/5, i Veteran-SM Nils-Åke Malmdin och Erik Alquist på samma poäng medan Joar Ölund och Tom Rydström har 4½/5 i Junior-SM.
   Mästarklassen: Ellinor Frisk 5/5, Kadett-SM: Leo Odell Johansson 4/4, Minior-SM: Klemens Ng 4/4, Knatte-SM: Philip Sandberg 5/5. En översikt över övriga grupper kommer i morgon. Då koras även årets första Svenska Mästare, i och med att blixt-SM går av stapeln
Resultat.