Pontus Carlsson: Semcesen satsar på långa bollar

Publicerad 19 juli, 2014 av Axel Smith

SMloggaSM14-CarlssonPontus Carlsson bor för tillfället i Prag, där han läser en av de sista terminerna på sin ekonomutbildning. Det finns inte någon tid för schack och han hade inte tänkt spela något under sommaren förrän ett återbud gav honom en plats i SM-gruppen. Efter sju ronder var han med i toppen, men chanserna försvann efter dagens förlust mot Pia Cramling.
– Jag kunde inte öppningen alls, säger Pontus. Men så hittade jag en briljant idé – och gjorde helt fel! I min hjärna hade jag redan gjort h6 och g5.
   Efter att han glömt att lägga in bondedragen blev det tilltänkta pjäsoffret till ingenting och han valde i stället att retirera med bondeförlust. Hade Pia tagit bonden på ett annat sätt hade han ”kunnat ge upp”, men i stället fick han motchanser. Så satte han pjäs och partiet var över.
– Det var en helt onödig förlust, men mot Daniel var det ännu mera onödigt.
Vem tror du vinner SM?
– Det är svårt att säga. Daniel har haft flyt. Helt ärligt är det lite som Grekland. Långa bollar och så hoppas att peta in en hörna. Men det är det rätta. Daniel spelar effektivt. Han tar sina chanser och har alla marginaler som finns.
   Spela igenom Pontus parti nedan eller ladda hem pgn-filen.