Ensamma ledare i alla grupper

Publicerad 19 juli, 2014 av Axel Smith

SM14-overviewSMloggaJunior-SM: Joar Ölund (SK Rockaden) har 7½/8, en poäng före Tom Rydström (Växjö). Det är upplagt för en dramatisk slutrond med Ölund-Rydström. Vid lika poäng väntar särspel.
Kadett-SM: Favoriten Joakim Mörling (Limhamn) leder på 7½, och behöver remi i sista ronden för att säkra slutsegern.
Minior-SM: Klemens Ng (Örgryte) blir Svensk Mästare med vinst i sista ronden.
Knatte-SM: Philip Sandberg (SK Rockaden) kan säkra gruppsegern med remi, men oddsen för det är inte låga: endast två av nittionittio partier har slutat remi så långt.
Veteran-SM: Nils-Åke Malmdin (Sundsvall), som blivit Svensk Veteranmästare 2009 och 2011 och utöver det har fem silver och ett brons, har vunnit fyra partier och spelat fyra remier. Han möter Robert Danielsson (SK Passanten), som ligger en halv poäng efter.
Mästar-Elit: Linus Johansson (Limhamn) tog ett stort steg mot en plats i SM-gruppen genom att besegra Krister Olsson (Horndal) i ett händelserikt parti (se nedan). Men i sista ronden har Linus tuffare motstånd än utmanaren Robert Åström (Luleå).
Mästarklassen: Ellinor Frisk (LASK) toppar på 7/8, och med tanke på kvalitetspoängen har hon goda odds att kvalificera sig till Mästar-Elit även vid förlust.
Veteran Allmän: Jörgen Alfven (Jönköping-Husqvarna) har 5½/6. Tidigare kvalificerade sig fem spelare till Veteran-SM, men i år har det ingen betydelse eftersom Veteran-SM 2015 kommer att spelas som en öppen schweizergrupp.
   Antalet fullpoängare från de ordinarie grupperna har minskat till en: Jonathan Rydh (Uppsala) i klass II, grupp 7. Därtill kan Ulf Norell (Gnarps SK) och Bertil Ekman (Kålltorp) i Weekendturneringen.
   Spela igenom Linus parti nedan eller ladda hem pgn-filen.