Rydström skrällvann Elite Hotels Open

Publicerad 12 februari, 2017 av Sverrir Thór

FM Tom Rydström vann Elite Hotels Open. Foto: Lars OA Hedlund.
FM Tom Rydström vann Elite Hotels Open. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev en riktig skrällseger i GP-tävlingen Elite Hotels Open i Växjö som spelades klart idag. Hemmaspelaren FM Tom Rydström, som var rankad 20:e i startfältet, gav ingen pardon i långpartierna och slog sista dagen både GM Tiger Hillarp Persson och GM Hans Tikkanen. Det räckte till 7 poäng totalt på de åtta ronderna och tack vare att han fick bättre kvalitetspoäng än tvåan FM Deniz Arman, även det en knall, kom Rydström först i mål.

Att Växjösonen Rydström som spelade i Sverigemästarklassen i somras och har fått en allt större rutin har kapaciteten att vinna en turnering av detta slag är inte nödvändigtvis en överraskning, men att vann är så klart en skräll med tanke på det tuffa motståndet. Även Arman har visat att han är kapabel att göra fina resultat när allt klaffar och det gjorde det för båda spelare i denna turnering. På tredje plats, en halv poäng efter Rydström och Arman kom IM Jonathan Westerberg och liksom han fick även Sverigemästaren GM Erik Blomqvist, IM Petro Golubka från Ukraina och GM Thomas Ernst 6½ poäng.

I Lilla Elite Hotels Open vann Jacob Hagström från Mälaröarnas SS med 7 poäng av åtta möjliga, lika många som Jacob Laine, Västerås SK, som slog Hagström i sista ronden. På tredje plats kom sedan Arvin Rasti, SS Manhem, med 6 poäng.

Slutresultat