Hector leder i ensamt majestät i Deltalift

Publicerad 7 maj, 2016 av Sverrir Thór

Jonny Hector vann mot Kristian Stuvik Holm i sjätte ronden. Foto: Mikael Lövskog.
Jonny Hector vann mot Kristian Stuvik Holm i sjätte ronden. Foto: Mikael Lövskog.

Limhamnsspelarna fortsätter att dominera i Deltalift Open och när sex ronder har spelats sitter klubbens representanter på fem av de första nio platserna varav tre i topp. Dessa tre är Jonny Hector som är den enda med full pott samt Stellan Brynell och Linus Johansson som båda har tagit 5 poäng. Det har förvisso ytterligare fem spelare gjort men dessa tre, och Lunds Torbjörn Ivarsson som besitter tolfte platsen, är de enda som är förlustfria så långt.

I de två långpartierna som spelades på fredagen slog Jonny Hector sin klubbkamrat Christian Jepson samt norrmannen Kristian Stuvik Holm som just nu är på tredje plats. Brynell och Johansson spelade remi inbördes i femte ronden och sedan båda remi i den sjätte, mot Lars Karlsson respektive Christian Jepson.

Hector jagas som nämnts ovan av en klunga om sju spelare som utöver Brynell, Johansson och Stuvik Holm består av Hans Tikkanen, Lennart Wahlström,  Philip Lindgren och Gabriel Svorono. Lars Karlsson, som tillsammans med Tikkanen är den enda som kan utmana Ralf Åkesson om segern i GP-serien har tagit 4½ poäng på de sex ronderna.

I sjunde ronden som spelas imorgon klockan 9 möts Brynell och Hector samt Tikkanen och Wahlström och Stuvik Holm och Johansson.

Parallellt med Deltalift Open spelas Harplinge Mini Open och där leder Helsingborgsspelaren Filip Jonsson efter sex ronder, med full poäng, en poäng före Hampus Bensryd och Tim Nielsen, båda Lunds ASK.

Resultat och ställning