William Olsson tar ledningen i Junior-SM

Publicerad 4 juli, 2022 av Martin Lokander

FM William Olsson (t.h.) har fått en kanonstart med två vinster i Junior-SM. Foto: Lars OA Hedlund

FM William Olsson, Örgryte SK, har fått en kanonstart på årets Junior-SM och är i ensam ledning efter två ronder efter att ha vunnit Örgryte-derbyt mot FM Gustav Törngren. I en Réti-ställning tog William snabbt kontrollen över centrum och avgjorde partiet övertygande utan misstag.

FM Axel Falkevall har tagit sig upp till 1,5 poäng efter ett mycket komplicerat parti mot klubbkamraten Jung Hyun Seo. Därmed är Axel tillsammans med CM Joar Östlund och CM Alexander Nord en halvpoäng bakom FM William Olsson.

Morgondagen blir ett eldprov för William som med de svarta pjäserna möter topprankade FM Hugo Wernberg. Samtidigt möts jagande CM Joar Östlund och CM Alexander Nord.

I Mästarklassen-Elit revancherade sig FM Edvin Trost omedelbart genom att med de svarta pjäserna spela ett fint angreppsparti mot IM Johan Furhoff. Dagens andra vinnare blev IM Jan Johansson som vann ett långt parti mot FM Eric Thörn. Därmed är det två spelare i topp på 1,5 poäng i Mästarklassen-Elit, FM Carl Cederstam och GM Thomas Ernst.

I rond 3 möter FM Carl Cederstam klubbkamraten FM Eric Thörn samtidigt som GM Thomas Ernst möter fältets högst rankade spelare, IM Michael Wiedenkeller, med de svarta pjäserna.

Resultat och lottning, Junior-SM

Resultat och lottning, Mästarklassen-Elit

I Veteran-SM 50+ har Jukka Hautajärvi från SA Mark tagit ledningen med 2 raka vinster och möter i rond 3 Björn Andersson. I Veteran-SM 65+ har än så länge 6 spelare tagit full pott. Det är Krister Lagerborg, CM Per Söderberg, Björn Gillefalk, Henryk Dolata, GM Juan Bellon Lopez samt FM Rolf Bergström.

Resultat och lottning, Veteran-SM 50+

Resultat och lottning, Veteran-SM 65+

Guide: Så enkelt följer du schack-SM Bilder dag 2