Södra SASS leder Swedish Rapid Team Battle

Publicerad 1 april, 2021 av Axel Smith

Säsong 9 drog igång under onsdagskvällen.

26 lag med totalt 267 spelare bänkade sig för den inledande ronden i Swedish Rapid Team Battle. Bäst lyckades den anrika Stockholmsklubben Södra SASS, med tre titelspelare i spelarstallet: GM Ralf Åkesson, IM Axel Ornstein och IM Johan Furhoff.

Furhoff tog 5½/6 (11 poäng), men var ändå inte den SASS:are som tog flest poäng. I SRTB lönar det sig nämligen att vara snabb och hinna spela fler partier. 17-årige Ludvig Carlsson samlade ihop 14 poäng genom sex vinster och två remier. En av segrarna kom mot IM Lars Degerman.

Remier kortare än tio drag ger inga poäng, och föga överraskande slutade flera (tio) partier remi just efter 11-14 drag. Kanske något regelverket borde förhindra till kommande säsonger. Varför ens tillåta remianbud?

PlacDIVISION 1Poäng
1Södra SASS86
2Eksjö SK82
3Farsta SK81

Efter fyra omgångar blir det slutspel för de fyra bästa lagen i division 1, samtidigt som lag 10-11 får kvala för att hålla sig kvar.

PlacDIVISION 2Poäng
1Team Pelaro Alsingsås74
2Helsingborgs SS63
3SK Rockaden63

All information finns på Lichess.