Yes2Chess på väg att slå rekord!

Publicerad 11 november, 2021 av Albin Ringstad

Nätschacket har gjort succé och trenden syns också i schack i skolan. När den sista anmälningsdagen närmade sig såg det ut som om ett väldigt stort antal skolschackklubbar skulle anmäla sig. Nu när anmälan är stängd kan det konstateras att Yes2Chess är på väg mot rekordnivåer.

Tidigare har vi skrivit om rekordnivåer på över 800 klubbar. Yes2Chess ser ut att bli en än större succé, och i skrivande stund ser det ut att kunna bli över 1000 deltagande klubbar. Det tidigare rekordet ligger på 789 klubbar, och det ser ut att bli slaget med råge. Det går också att jämföra med förra årets siffra på 506. Även om det är osäkert exakt hur många skolklubbar som kommer delta visar detta att Yes2Chess engagerar mer än någonsin.

– Det är väldigt roligt att det är så många anmälda, och att vi går mot rekordnivåer. Vi hade inte väntat oss så många anmälda och det tog oss med storm. På grund av det höga anmälningstrycket har vi hamnat efter i vår dokumenthantering, men alla som inte fått återkoppling kommer få det så snart som möjligt, säger Fredrik Lindgren, generalsekreterare på Sverige Schackförbund.

Den slutgiltiga siffran på anmälda klubbar kommer inte bli klar förrän någon gång i mitten av december, och det är först då det går att konstatera med hur mycket det gamla rekordet blivit slaget med.

Anmälningen till Yes2Chess görs under hösten men själva tävlingen spelas under januari – maj. Först med ett gruppspel och sedan slutspel.