Chess House GM

Publicerad 16 december, 2019 av Axel Smith

Fredagsronden förgylldes av högljudda böneutrop i grannhuset. Jag har egentligen slutat med öronproppar, men har de i reserv i fickan och nu kom de väl till pass i ett nästan sex timmar långt parti med torn och löpare mot torn. Strax före 50-dragsregeln skulle träda i kraft gjorde motståndaren fel och då gällde det att vara ekonomisk med dragen.

Strax efter midnatt var det så dags att ta sig hem, 10 km till fots. Tio timmar senare började två dubbelronder där det kändes som att vi spelade från morgon till kväll. Remianbud är tillåtna efter drag 30, men jag nobbade tre gånger – en i en riktigt dålig ställning som jag fick försvara nästan till midnatt. Det blev inga segrar.
Efter böneutropen flyttade turneringen upp på övervåningen. Jag vet inte om det är ljuset, men en av de vita bönderna är så smutsig att jag två gånger trott att den var svart och inte alls förstått spelarnas drag. Det gick dock fint att själv spela på det brädet.

Henrik Danielsen och Jesper Thybo leder med 5,5/7. Thybo behöver 1,5/2 för GM-norm, Frederik Svane samma poängsumma för IM-norm och Mikkel Manosri Jacobsen 2/2 för samma norm. Bilden: Jesper Thybo – Axel Smith. Foto: Mads Boe.