Rilton dag 1: Ziegler slog Sevian

Publicerad 27 december, 2016 av Sverrir Thór

GM Pia Cramling möter Gata Kamsky i rond 2. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Pia Cramling möter Gata Kamsky i rond 2. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev en hel del skrällar i första ronden av Rilton Cup som drog igång idag och ett par lägre rankade spelare tog fina stormästarskalper. Således vann indiern CM Bajaj Prince över ryske GM Sergey Volkov och IM Ari Ziegler vann över amerikanska underbarnet Samuel Sevian som är ett turneringens affischnamn. Dessutom spelade en annan svensk IM-veteran, Johan Furhoff, remi mot GM Aleksey Goganov från Ryssland och Solna SS Gunnar Johansson spelade remi mot GM Ralf Åkesson.

Ett av Rilton Cups adelsmärken är att man ger unga svenska spelare möjligheten att möta starka spelare och även om ingen av juniorerna kanske får möta sådana som Gata Kamsky så får de ett bra tillskott i erfarenhetsbanken. En av de juniorer som får delta i årets upplaga är Leo Hedström Crevatin som i första ronden spelade remi mot GM Juan Bellon och en annan är Hampus Sörensen som spelade remi mot FM Mladen Gajic.

I andra ronden blir det svenskt motstånd för högst rankade Gata Kamsky som då får ta sig an en annan legend, GM Pia Cramling.

Turneringshemsidan