Tredelad ledning i Scandic Ariadne Masters

Publicerad 5 november, 2016 av Sverrir Thór

GM Oleg Korneev. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Oleg Korneev. Foto: Lars OA Hedlund.

Sex ronder har nu spelats i GP-tävlingen Scandic Ariadne Masters i Stockholm och de två högst rankade spelarna, Oleg Korneev och Georg Meier är tillsammans med IM Pontus Sjödahl i delad ledning med 5½ poäng. Detta sedan Sjödahl i femte ronden spelade remi mot Meier och i den sjätte ronden visade prov på bra slutspelsteknik när han vann över klubbkompisen i Västerås, GM Ralf Åkesson. Åkesson hade för övrigt spelat remi mot Korneev i rond fem. I sjätte ronden slog den senast nämnde Axel Ornstein medan Meier vann över Felix Tuomainen.

Det går bra för familjen Sjödahl i turneringen då Pontus son Milton Pantzar ligger på en delad fjärde plats efter att ha slagit GM Thomas Ernst och Peter Collett i lördagens partier. Övriga som tagit 5 poäng och ligger på delad fjärde plats är IM Petro Golubka, GM Lars Karlsson, Mikael Wiander, WIM Inna Agrest.

Sjunde ronden spelas imorgon klockan 10 och då möts Georg Meier och Oleg Korneev samt Inna Agrest och Pontus Sjödahl och Milton Pantzar möter Lars Karlsson.

Resultatsida
Bilder av Lars OA Hedlund