Semcesen spelar på Färöarna

Publicerad 22 november, 2016 av Sverrir Thór

Daniel_Semcesen-2
Daniel Semcesen vid spel i SM i Sunne 2015. Foto: Lars OA Hedlund.

Stormästaren Daniel Semcesen befinner sig nu Rúnavík på Färöarna och spelar i en öppen internationell turnering. Semcesen är en av fem stormästare som deltar i turneringen och bland andra deltagare återfinns den isländske legendaren Jóhann Hjartarson vars främsta merit är att ha slagit Viktor Kortsnoj i en kandidatsmatch 1988. Hjartarsson har nu vänt tillbaka till schackbrädet efter en lång hiatus ,då han valde att satsa på en civil juristkarriär, och blev isländsk mästare i våras.

Fyrtio spelare deltar i turneringen. Högst rankad är IM Helgi Dam Ziska från Färöarna som säkrade GM-titeln under OS och blir därmed önationens första stormästare.

Daniel Semcesen har inlett med två vinster, först mot en lågt rankad hemmaspelare, och i andra ronden mot Islands stora framtidshopp, FM Vignir Vatnar Stefánsson som nyligen kom tvåa i Uppsala Young Champions.

Turneringshemsidan
Chess-Results