Peter Fransson om VM-matchen

Publicerad 8 november, 2016 av Sverrir Thór

Årets stora händelse i schackvärlden är snart här, på fredag drar VM-matchen mellan regerande världsmästaren Magnus Carlsen från Norge och utmanaren Sergey Karjakin från Ryssland igång. Schack.se kommer självklart att rapportera från matchen dagligen och inför matchen frågar vi fyra kända spelare hur de tror det kommer gå.
Alla kommer att få svara på nedanstående frågor.

Peter Fransson. Foto: Lars OA Hedlund
Peter Fransson. Foto: Lars OA Hedlund

Peter Fransson från Lidköping som nu spelar för Örebro SS i division 1 östra. Han är även nationell schackdomare och arrangör av snabbschackturneringen Lidköping Open.
Vem tror du vinner VM-matchen?
-Jag tror att Magnus vinner för att han är den säkrare spelaren av de två. En annan viktig del i det hela är att det är Magnus tredje VM-match, erfarenhet är en viktig del. Anand höll sig länge kvar i toppen när det gällde kampen om VM-kronan, vilken säger en del om hur pressande det är kan vara att spela VM-match.
Vilken skepnad tror du att matchen kommer att ta?
-Jag tror att det blir mycket spel på säkerhet i inledningen av matchen. När den första vinsten kommer så påverkas matchen naturligtvis i de kommande partierna men jag gissar att det kommer att bli 3-4 vinstpartier i matcher där Karjakin vinner 1 parti, alltså 3-1 eller 2-1 i vinster till Carlsen.