Oslo: Full pott för båda svenskarna

Publicerad 1 oktober, 2016 av Sverrir Thór

GM Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund.

Sverigemästaren Erik Blomqvist vann även i andra ronden av Oslo Chess Festival. Även denna gång var det en betydligt lägre rankad norrman, Gunnar Stray (2066) som stod för motståndet. Blomqvist är därmed en av 27 spelare som tagit full pott i de två första ronderna och det är även de två favoriterna Igor Kovalenko och Alexander Moiseenko.

Den andra svensken, Skara SS, Daniel Ronneland, tillhör också gruppen spelare med full pott efter en vinst mot Kai-Roger Johansen (1925). I den tredje ronden kommer det dock dessvärre att bli svenskt poängtapp för då blir det ett svenskmöte då Blomqvist och Ronneland möts. Rondstart är klockan 14.

Turneringshemsidan
Livesändningar