Oslo: Blomqvist vann svenskmötet

Publicerad 2 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Erik Blomqvist gick segrande ur svenskmötet mot Daniel Ronneland i tredje ronden av Oslo Chess Festival som nu pågår i vårt västra grannlands huvudstad. Sverigemästaren Blomqvist är därmed en av nio spelare som tagit full pott i turneringen. Bland andra som gått felfritt igenom de tre ronderna är lettiske stormästaren Igor Kovalenko, Petar Arnaudov från Bulgarien, även han en stormästare, och något överraskande hemmaspelaren Ludy Helsio Paulo Sousa som i tredje ronden skrällde och vann sin landsman, GM Torbjörn R Hansen.

På full pott är även en svenskbekanting i form av nyblivne estiske IM Juri Krupenski som i Allsvenskansammanhang representerar Burgsvik Alva. En av de stora förhandsfavoriterna, Alexander Moiseenko, spelade i tredje ronden en något överraskande remi mot norska IM Maxim Devereaux och ligger i klungan som jagar tätgruppen.

I fjärde ronden får Erik Blomqvist möta Krupenski och Ronneland möter norrmannen Eskil Grönn.

Turneringshemsidan
Livesändning