Västerås Open spelas i helgen

Publicerad 23 september, 2016 av Sverrir Thór

17-årige Aryan Tari spelade med i den norska OS-laget som kom på femte plats. Han spelade bland annat remi mot världsstjärnan Wesley So. I helgen är han en av favoriterna i Västerås Open. (Foto: Lars OA Hedlund)
17-årige Aryan Tari spelade med i den norska OS-laget som kom på femte plats. Han spelade bland annat remi mot världsstjärnan Wesley So. I helgen är han en av favoriterna i Västerås Open. (Foto: Lars OA Hedlund)

I helgen riktas Schacksveriges blickar mot Västerås där den åttonde upplagan av Västerås Open går av stapeln. Turneringen, som är den största weekendturneringen i Sverige och Norden, ingår i Svenskt Grand Prix och är den andra deltävlingen i årets upplaga av GP-serien.

Rekordmånga spelare är anmälda till årets upplaga, 338, varav 13 stormästare och fem internationella mästare. Högst rankad är Emanuel Berg, före norska underbarnet Aryan Tari och Sverigemästaren Erik Blomqvist.

Spelet drar igång klockan 18:30 på fredagen med fyra ronder snabbschack.

Resultatsida
Livesändning