Team Viking vann Svenska cupen

Publicerad 11 september, 2016 av Sverrir Thór

SK Team Viking: Bo Lindberg, Victor Nithander, Rauan Sagit, Dan Cramling. Bild: Lars OA Hedlund
SK Team Viking: Bo Lindberg, Victor Nithander, Rauan Sagit, Dan Cramling. Bild: Lars OA Hedlund
Team Viking vann lagtävlingen Svenska cupen som avgjordes i Linköping i helgen. I sista ronden vann man över Kungstornet, som varit i ledning hela turneringen, och lyckades ta sig förbi ledarna som dock kunde jubla åt andra platsen. Team Viking vann därmed turneringen för tredje gången.
Sammanlagt kunde Team Viking samla ihop 11 matchpoäng, av 14 möjliga, som var en poäng mer än vad Kungstornet, Rockaden Stockholm, Manhem och Stockholms SS fick. På sjätte plats kom sedan Rockaden Umeå som dock var närmare segern än vad tabellen indikerar.
”… i den andra matchen kunde ändå SK Rockaden Umeå säkra vinsten genom att slå Stocksholms SS. Två matcher där blev kvar tills nästan sist, men till slut gick Stockholms SS segrande ur den matchen,” skriver arrangörerna Linköpings SS på sin hemsida.
Spännande ända in i slutet alltså.

Turneringshemsidan
Länk till livesända partier
Alla livesända partier kan spelas igenom nedan, och kan också laddas ner i pgn-format här.