Lars Karlsson vann Lidköping Open

Publicerad 28 augusti, 2016 av Sverrir Thór

GM Lars Karlsson. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Lars Karlsson. Foto: Lars OA Hedlund.

När krutröken lagt sig efter sista ronden av snabbschackturneringen Lidköping Open stod stormästaren Lars Karlsson uppe som vinnare. Karlsson fick 6 poäng på de sju ronderna och släppte endast två remier, mot stormästarkollegorna Pia Cramling och Thomas Ernst. Dessa kom sedan på andra respektive tredje plats med 5½ poäng, vilket också blev facit för IM Linus Johansson och FM Fredrik Andersson men Cramling var den som hade högst kvalitetspoäng, före Ernst och därefter Johansson och Andersson.

Den fjärde stormästaren i startfältet, Juan Bellon, kom på sjätte plats, med 5 poäng, lika många som sjuan, 14-årige Jung Min Seo som gick utan förlust igenom turneringen.

Årets upplaga av Lidköping Open samlade 77 deltagare.

Chess-Results