JVM: Martin Lokander bäste svensk

Publicerad 21 augusti, 2016 av Axel Smith

JVMlogo

Dinara Saduakassova (till höger, Kazakstan) blev Juniorvärldsmästarinna med 9½/13.
Dinara Saduakassova (till höger, Kazakstan) blev Juniorvärldsmästarinna med 9½/13.

Martin Lokander fick tuff start i Junior-VM med tre raka förluster, men kämpade sig målmedvetet tillbaka. Efter fem vinster (och ytterligare en förlust) tog han +1 och en 37:e-plats. I sista ronden blev det remi med svart mot Kiriil Alekseenko (2582), men frågan var om han inte kunde spelat för mer i slutställningen. Se partivisaren.
Tom Rydström kom fint ur öppningen och manövererade därefter runt med ett torn för att skapa försvagningar i den svarta kungsställningen. Tornets rutt var h1-f1-f4-h4-h5-f5-h5-h4-f4 och längs vägen fanns en klar vinst. Till sist ebbade angreppet ut – tornet borde gjort ytterligare ett drag – och slutspelet blev inget roligt. 50 % för Tom Rydström och 45:e-plats.
– Jag är verkligen inte nöjd med turneringen, säger Tom. Bara med enstaka partier. Men om jag hade vunnit idag, vilket jag borde gjort, hade det varit en bra turnering.

Turneringshemsida / Slutställning / Livesändning