Junior-VM: delad 25:e-plats inför sista ronden

Publicerad 21 augusti, 2016 av Axel Smith

JVMlogo

Jeffery Xiong är ny juniorvärldsmästare.
Jeffery Xiong är ny juniorvärldsmästare.

Som schack.se förutspådde igår fick svenskarna med sig goda resultat från den näst sista ronden i Junior-VM. Martin Lokander kom ur öppningen med en bättre kungsställning, och när han hittade en taktisk finess som utökade den fördelen avgjordes partiet (se partivisaren). Tom Rydström spelade en struktur där han ett otal gånger fått se sin vitfältslöpare instängd på b7, men denna gång lyckades han befria den och fick en halvpoäng med mersmak mot Aryan Golani (Iran, 2461).
Utsikterna inför sista ronden ser tuffare ut, det blir hårt motstånd och med spelstart kl 10.00 (06.30 svensk tid) krävs en omställning av dygnsrytmen för den som normalt inte går och lägger sig förrän efter frukost.
Bord 13: Alekseenko Kirill (Ryssland, 2582) – Martin Lokander
Bord 16: Tom Rydström – Praggnanandhaa R (Indien, 2429)

Turneringshemsida / Resultat / Livesändning 06.30