50 procent för svenskarna i rond fyra – Storme stötte på patrull

Publicerad 22 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Gustav Törngren. Foto: Lars OA Hedlund.
Gustav Törngren. Foto: Lars OA Hedlund.

Efter en smått fantastisk inledning av Ungdoms-EM i Prag stötte Isak Storme på patrull i fjärde ronden när han mötte Serbiens Mihajlo Radovanovic med vitt. Storme som hela turneringen har fått möta mycket högre rankade spelare, det var serben också, fick se sig besegrad och har efter fyra ronder tagit mycket starka, med tanke på motståndet, 2½ poäng i B16-klassen.

I samma klass spelar Milton Pantzar och även han fick se sig besegrad av en Balkan-spelare i fjärde ronden. FM Toni Lazov stod för motståndet och blev för stark för svensken som har tagit 2 poäng. Dagens glädjeämnen var Gustav Törngren som i klassen B12 slog finländaren David Papuc  och Felix Tuomainen som spelar i äldsta klassen, B18. Han vann över en stark portugis, Andre Neves Fidalgo och har liksom Storme tagit 2½ poäng på de fyra ronderna.

I klassen G14 representeras Sverige av Kajsa Nilsson som spelade remi mot en högre rankad portugisiska och har nu tagit 2 poäng.

Femte ronden spelas på måndagen klockan 15. Under måndagen kommer vi också att publicera en kortare intervju med den svenska delegationens kapten, Stellan Brynell.

Turneringshemsidan