Ny samarbetspartner för Sveriges Schackförbund

Publicerad 31 juli, 2014 av André Nilsson

Pia Cramling visar upp den nya landslagsdressen.
Pia Cramling visar upp den nya landslagsdressen.

De svenska landslagen i OS i Tromsö kommer att stödjas av Lennart B Johansson och hans delägda företag CIM Algo AB. CIMAlgo finns i Lund och är ett algoritmbaserat analys- och kapitalförvaltningsbolag. De har bekostat landslagskläderna samt dessutom en lagbonus i både herr- och damklassen, som faller ut om lagen placerar sig bra.
– Det är en bra morot för lagen. Dessutom så gynnar det lagkänslan vilket är extra bra, säger förbundskapten Anders Pettersson. Skulle bonusen inte falla ut den här gången så använder vi den till kommande landslag i stället.
Detta är det första projektet som CIMAlgo stödjer men hoppas på fler möjligheter att samarbeta i framtiden.
– Som företagsrådgivare och entreprenör har jag till min glädje noterat ett starkt schackintresse hos både klienter och medarbetare, säger Lennart B Johansson. Jag ser goda möjligheter att använda schacket som marknadsföring mot kunder och även vid rekrytering av kreativa medarbetare med matematisk eller IT-bakgrund till CIMAlgo.
– Vi vill bli en långsiktig partner till Sveriges Schackförbund, säger Lennart B Johansson.
Sveriges Schackförbund är nöjda med den nya partnern.
– Vi är mycket glada över att CIMAlgo vill stödja våra landslag och hoppas mycket på detta samarbete i framtiden, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande i Sveriges Schackförbund.