Malakoff: Chans på topplaceringar inför slutronden

Publicerad 18 april, 2014 av Axel Smith

malakoff
13eopenechecs_140415_18_595Borislava Borisova spelade återigen snabbt och återigen på angrepp. Efter femte segern på rad får hon en svårare utmaning i sista ronden, som vit på bord 12 mot franskmannen Joachin Mouhmad. Ellinor Frisk vann pjäs efter drygt tio drag och partiet nästan lika snabbt. I rond nio möter hon den franske IM:en Chi-Minh Nguyen. Vinst krävs för att säkra WIM-titeln. Ellinors plan är att spela en öppning som hon själv hittade på när hon började spela schack som femåring.
Efter att ha missat den första ronden har Sergey Fedorchuk (6½ poäng) jagat ikapp i täten och om han vinner med svart mot Alexander Zubarev (7 poäng) vinner han turneringen, möjligtvis delat.
Dagen efter att turneringen tagit slut börjar en ny niorondersturnering i Malakoffs festsal. För svenskorna har det blivit tillräckligt. Bildtext: Elise Sjottem Jacobsen från Tromsø – en av de nordiska städer med relativt sett flest damschacksspelare? Foto: Turneringshemsidan.