Maratonparti och David Howell i ledning

Publicerad 6 mars, 2022 av Susanna Berg Laachiri

Matchen första vinstparti och efter 86. Tf8 som vi ser på livebrädet gav Nils Grandelius upp. Bild från sändningen Chess 24.

Matchen i London har nu ändrat karaktär då David Howell som vit vann fjärde matchpartiet mot Nils Grandelius. Det var ett riktigt långt parti som varade i sex och en halv timme. Ett intressant tornslutspel där Nils fick kämpa med bonde under och sämre bondestruktur. Såg hopplöst ut men som kommentatorerna visade i studion fanns det resurser för Nils att skapa en s. k fortrest, och på det sättet hindra vit att tränga in i ställningen. För att göra det krävdes det dock att göra ett bondedrag som inte var så lätt att se styrkan i.

Ett komplicerat och spännande tornslutspel och spelarna fick många uppskattande kommentarer av åskådarna i chatten under sändningen. Här nedan går det att spela igenom partiet.

Nu är läget i matchen att Nils med största sannolikhet kommer att satsa på vinst i femte partiet som vit. Säkert har han någon preparation i bakfickan som överraskningsvapen . Båda spelarna är nog beredda på en satsning och vem vet kanske blir det ett ännu längre parti idag. Det är nämligen vilodag nu på måndag.

Vi får se vad som händer. Spännande kommer det att bli ! Matchen följs som vanligt live på länken nedan från 15.00.

Så spelas matchen LIvesändning